Vykrajovátko - Hnětýnka malá

Neohodnoceno

Výborné sladké hnětýnky

Na těsto: 250 g másla, 250 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 6 vajec, vanilkový lusk nebo 1 balíček vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, citronovou kůru, 1 lžičku prášku do pečiva.

Na polevu: 200 g moučkového cukru, 1 lžíci horké vody, 3 lžíce rumu

Na ozdobu: kvítky, holubičky, srdíčka a různé perličky vykrajovátka mini na ozdobu zde 

35 Kč
Skladem (> 5 ks)

Máslo o pokojové teplotě třeme s cukrem, vanilkou a žloutky. Musí vzniknout hladká nadýchaná hmota, práci dost usnadní kuchyňský hnětač. Poté vmícháme rum a citronovou kůru. Mouku prosejeme společně s práškem do pečiva, opatrně ale důkladně vmícháme do vyšlehaného másla. Nakonec přidáme sníh z bílků. Těstem plníme do ½ máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formičky. Při pečení se těsto rovnoměrně rozteče a trochu vyskočí, peče se v troubě předehřáté na cca 150 °C asi půl hodiny. Hnětýnka má být světlá, přesto dobře propečená. Ještě horké vyklápíme, po vychladnutí potíráme horní část polevou. Připravíme ji tak, že vyšleháme uvedené ingredience. Lze také použít rozehřátou čokoládu. Zdobíme dle libosti. Hnětýnky necháme ideálně den v chladnu odležet.

Kód Kód: 150
Jméno značky: Vykrajovačky Smolík
Kategorie: Hnětýnky
Materiá: Pocín
Výrobce: Vykrajovačky Smolík
Výška: 20 mm
Rozměr: 68 mm