Vykrajovátko - Hnětýnka velká

Neohodnoceno

Recept na dobré hnětýnky na oslavu.

Máslo a vejce vyndáme z ledničky cca 1 - 2 hodiny předem, aby měly pokojovou teplotu. Rozměklé máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáváme žloutky. Poté vmícháme rum, vanilkový cukr a citronovou kůrou. Nakonec opatrně přidáme z bílků ušlehaný sníh a mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Kulaté formičky na hnětynky (u nás prodávané jako formičky na pizzu) vymažeme máslem či olejem a vysypeme hrubou moukou. Lžící do nich opatrně dáme těsto - tak do 1 cm výšky. Při pečení se těsto rovnoměrně rozteče a trochu vyskočí, peče se v troubě předehřáté na cca 150 °C asi půl hodiny

44 Kč
Skladem (> 5 ks)

 Typickým sladkým pečivem v Jižních Čechách, které hospodyňky na posvícení připravují, jsou mětýnky, mětánky neboli hnětýnky. Vzhledově to jsou malé dortíky nebo placičky většinou s polevou, často velice bohatě nazdobené, některé jsou doslova uměleckými díly. 

Kód Kód: 152
Jméno značky: Vykrajovačky Smolík
Kategorie: Hnětýnky
Materiál: Pocín
Rozměr: 116 x 116 mm
Výška: 20 mm
Výrobce: Vykrajovačky Smolík