Vykrajovací formy na dortíky Semifredda Kapka

Neohodnoceno

Jak si udělat domácí korpusky a pudink.

Předehřeji troubu na 170 °C. Sušenky nalámu a důkladně rozmixuji. Přiliji k nim máslo a ručně vypracuji těsto. Takto udělaným tekoucím těstem vyplním formičky  formička zde  Takto připravené formičky peču 8 minut. Po vytažení z trouby nechám hnětýnky vystydnout a jdu na pudink.

Za stálého míchání 550ml mléka přidávám vanilkoví lusk pro krásné aroma  kukuřičný škrob, žloutek a cukr. Vše metličkou, než začne mléko s vanilkou vařit. Ještě horký pudink pak nalévám do předpečených hnětýnek . Nechám vychladnout na pokojovou teplotu a pak dám hnětýnky minimálně na 3 hodiny vychladit do lednice. Před podáváním zdobím ovocem, oříšků...dle chuti. vykrajovací hnětýnky zde

37 Kč
Skladem (> 5 ks)

Na pudink

750 ml plnotučného mléka
50 g kukuřičného škrobu
3 lžíce domácího vanilkového cukru
1 žloutek
1 ks vanilkového lusku

Hnětýnky

240 g ovesných sušenek (použila jsem Ovesné sušenky s máslem – Rej)
110 g rozpuštěného másla

Kód Kód: 6006
Kategorie: Semifreddo
Výrobce: Vykrajovačky Smolík
Materiál: Nerez
Výška: 4 cm
Rozměr: 3,8 x 5,4 cm