Vykrajovací formy na dortíky Semifredda Kosočtverec

Neohodnoceno

Citronové řezy s meruňkami.

Celá vejce ušleháme s cukrem do husté světlé pěny, zlehka vařečkou vmícháme prosátou mouku a upečeme na plechu vyloženém papírem na pečení. Necháme vychladnout a pak na jemno rozdrobíme do mísy.

Koprus: z bílků a krystalového cukru ušleháme pevný sníh. Ze žloutků a moučkového cukru ušleháme hustou světlou pěnu.

Do žloutkové pěny po částech střídavě zlehka vmícháme prosátou mouku smíchanou se solamylem a sníh z bílků.

Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme do zrůžovění povrchu (200°C, cca 10 minut).

Meruňkový kompot scedíme, meruňky vidličkou rozmačkáme na kousky a přidáme k rozdrobenému piškotu. Dále přidáme změklé máslo, nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho citronu a důkladně promícháme a zpracujeme na hustou kompaktní hmotu. Podle chuti můžeme přidat další citronovou šťávu, případně trochu šťávy z kompotu.

Vanilmix rozšleháme s vodou a rumem a necháme 10 minut ztuhnout. Máslo ušleháme s trochou cukru a po lžících vešleháme vanilmix (můžeme ho nahradit vychladlým uvařeným vanilkovým pudinkem).

Vychladlý korpus potřeme marmeládou a na ni rovnoměrně navrstvíme piškotovo-meruňkovou hmotu. Tu potřeme vanilkovým krémem, uhladíme ho a polijeme citronovou polevou.

Na polevu prosijeme cukr a důkladně utřeme s citronovou šťávou, aby vznikla tekutá, ale hustá poleva.

37 Kč
Skladem (> 5 ks)

korpus: 6 vajec, 150 g moučkového cukru, 100 g krystalového cukru, 60 g hladké mouky, 60 g solamylu, 1 citron


piškot do náplně: 5 vajec, 140 g krystalového cukru, 160 g hladké mouky


krém: 100 g vanilmixu, 300 g vody, 2 lžíce rumu, 250 g másla, cca 5 lžic moučkového cukru


náplň: 1 velká plechovka meruňkového kompotu, meruňková marmeláda, 1-2 citrony, 125 g másla


poleva: 250 g moučkového cukru, šťáva z 1-2 citronů

Kód Kód: 6005
Kategorie: Semifreddo
Výrobce: Vykrajovačky Smolík
Materiál: Nerez
Výška: 4 cm
Rozměr: 5 x 7 cm