Vykrajovátko - Vykrajovátko na koblihy 100mm

Neohodnoceno

Klasické výborné české koblihy plněné marmeládou.

Usmažte si třeba v jednu hezkou neděli koblihy naplněné marmeládou a sypané cukrem a hned bude pondělí veselejší.

31 Kč
Skladem (> 5 ks)

Na koblihy si připravíme 500 g hladké mouky, 50 g cukru moučka, 60 g másla, 1 kostku droždí, 250 ml polotučného mléka, 1 balíček vanilkového cukru, 2 - 3 lžíce rumu a 4 žloutky.

Do mísy vlijeme polovinu vlažného mléka, přidáme vanilkový cukr a rozdrobené droždí.

V jiné míse rozšleháme žloutky s cukrem a změklým máslem do pěny. 

Přidáme prosátou mouku, zbytek vlahého mléka, vzešlý kvásek, rum a vše důkladně zpracujeme vařečkou v hladké a nelepivé těsto.

Stěny mísy a povrch těsta poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a na teplé místě necháme 30 minut kynout

Těsto zdvojnásobí objem. Připravíme si sklenici na vykrajování koblížků a marmeládu k plnění.

Vykynuté těsto přesuneme na vál a vyválíme ho na 1,5 cm vysoký plát. Z něj pomocí vykrajovátka  vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko dáme lžičku marmelády či jiné náplně.

Koblížky opatrně, ale pevně zabalíme a spojem dolů necháme ještě asi 15 minut znovu kynout.

V hrnci rozpálíme velké množství oleje, vhodíme trochu soli, olej nám tak nebude prskat. Opatrně vhodíme koblihy a po obou stranách smažíme pozvolna dozlatova.

Smažené koblihy klademe na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.

Kód Kód: 970
Jméno značky: Vykrajovačky Smolík
Kategorie: Vykrajovátka na koblihy
Výrobce: Vykrajovačky Smolík
Materiál: Pocín
Průměr: 100 mm